7 Eylül 2016 Çarşamba

Stor ve Zebra perdelerinizin temizliği !



Stor perde modelleri ve zebra perdelerin yüzeyinde özel bir tabaka bulunur bu nedenle Stor perde ve Zebra perde yıkanır çoğu zaman geçerli olmayacaktır.Günümüzde APRE diye adlandırılan bu işlem eskilerin tabiri ile kolalama işlemidir. Bu tabakanın önemli bir miktarı ilk yıkama esnasında kendini bırakır ve kumaş zamanla yumuşamayarak yanlardan iplerin çıkmasına ve sarkmasına neden olur ki bu pek istenilen bir durum değildir.(ortalama 3-6 aylık yıkama periyodlarında yaklaşık 2-3 yıl kadar dayanır)
Peki pratik çözüm nedir?
Stor ve Zebra Perdeler inizi zarar vermeden temizlemenin çok basit fakat etkili yöntemleri yok mudur? Elbette vardır.Sadece kuru bir sünger yardımı ile bunu yapabiliriz.Süngeri perdelerinizin üzerinden yukarıdan aşağıya doğru süpürür gibi silerek yapılabilirsiniz bunu veya perdeniz havada asılı iken elektrikli süpürge kullanarak zaman zaman tozunu alabilirsiniz.Bu şekilde perdelerinizi en az 4-5 yıl rahatça kullanabilirsiniz.
Diğer pratik ve perdelerinizi yıpratmadan temizleyebileceğiniz yöntemler;
Bildiğimiz kurşun kalem silgisi kullanmaktır,basit lekeleri bu silgiler yardımı ile       çıkarabiliriz.Daha ciddi lekeleri ise Storematix Stor ve Zebra perde modelleri nizin temizleyicisi olarak özel  olarak üretilen bu ürünü kullanarak çıkartabiliriz.
Stor veya Zebra perdenizi tavandan yaptıracaksanız eğer açık kasa diye tabir edilen kasayı tercih ederseniz fiyat yaklaşık 15-20 TL daha düşük olacaktır.
Eğer pencerenizin hemen üzerine takılacaksa eğer,daha şık ve estetik görüneceğinden bu noktada kapalı kasa (siperli kasa) tercih etmeniz uygun olacaktır.
Bu kategorideki perdelerin kalitesini bir bakışta anlamamız mümkün değildir bu yüzden güvenilir sitelerden alışveriş etmeniz uygun olacaktır.Bu noktada aklımıza gelen  (www.onlineperde.com), bunuda geçtikten sonra son bir önerimiz daha olacak,
Kalacağınız ev kira veya uzun süre oturmayı düşünmediğiniz bir yerse eğer klasik korniş ve perde modellerini veya pratik bir şekilde söküp takabileceğiniz mekanizmalı sistemleri tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder